Merişorul - beneficii


Acest articol se refera numai la beneficiile plantei nu si la cresterea ei.

Denumire scurta engleza : lindonberry, cowberry, bearberry, foxberry, beaverberry, mountain bilberry
Denumire latina : Vaccinium vitis idaea

Merisorul este un arbust de mici dimensiuni, extrem de rezistent, originar din America de Nord. Consumat ca infuzie, decoct, tinctura, sau sub forma de comprimate , asa cum il gasim in farmacie are aceleasi proprietati ca si antibioticele sau alte medicamente clasice recunoscute. Este un antioxidant puternic si ne protejeaza de boli, inclusiv afectiuni cardiovasculare sau cancer.
Are proprietati antiinflamatoare, antimicotice si antiinfectioase dovedite.
Calculii renali sunt usor de prevenit cu ajutorul merisorului. Avand un efect diuretic, merisorul este util in toate bolile rinichilor si ale vezicii urinare.
Diabetul poate fi tinut sub control cu tinctura de merisor care are efect de scadere a glicemiei. Merisorul are efecte benefice si in cazul racelii sau gripei , daca apelezi la el de la primele semne. Virozele respiratorii te vor afecta mult mai rar dupa o cura cu merisor.
Femeile cu menstruatie abundenta pot gasi in merisor o adevarata alinare. Administrat din prima zi a ciclului, reduce sangerarea si restul simptomelor neplacute, precum balonarea.
Guta poate fi atenuata printr-o cura cu decoct din frunze de merisor. Dupa 3 luni de tratament, inflamatiile si durerile dispar treptat, iar crizele se raresc.
Helycobacter pylori, bacteria care cauzeaza cele mai multe imbolnaviri de ulcer si gastrita poate fi invinsa mult mai usor daca, in paralel cu tratamentul recomandat de medic, iei si merisor.
Infectiile urinare pot fi combatute tot cu merisor. Bacteriile Escherichia coli, responsabile de 90% din infectiile tractului urinar, nu supravietuiesc mai mult de 3 zile in prezenta compusilor din merisor. Bacteriile vor fi eliminate cu rapiditate prin urina. Femeile care iau frecvent supliment de merisor vor observa ca infectiile urinare nu mai recidiveaza.

Kilogramele in plus pot fi eliminate mai usor cu ajutorul ceaiului sau al sucului de merisor, odata cu toxinele si excesul de apa din tesuturi. Merisorul trebuie consumat crud, dar fructele proaspete nu pot fi procurate cu usurinta din piete sau magazine la noi in tara. La Plafar poti gasi insa fructe uscate de merisor. Pe langa fructe, se folosesc si frunzele plantei.
Nu inlocui cu merisor tratamentul antibiotic recomandat de medic in cazul unei infectii puternice ! In acest caz trebuie folosit doar ca adjuvant.

Previne caderea dintilor, anihiland placa bacteriana ce duce la aparitia gingivitei. Sunt indicate gargare zilnice cu infuzie din pulbere de merisor. Fructele de merisor coapte au culoarea rosie. De aceea se mai numesc si "afine rosii".
Se recomanda sucul de merisor care se gaseste la Plafar. Cel care apare pe rafturile supermarketurilor ar putea contine o cantitate infima de fruct.
Merisorul este indicat pentru a echilibra bacteriile din tractul digestiv. E bun atat in caz de diaree cat si atunci cand suferi de constipatie.
0% colester, 0% grasimi - merisorul e indicat persoanelor care sufera de hipercolesterolemie.


~~~~~~ Articol complet. Articolul mai poate avea adaugari pe parcurs dupa caz ~~~~~~~
Etichete:

Trimiteți un comentariu

[blogger][facebook]

Author Name

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.